NECESITATEA UNUI SITE WEB

Aproximativ 90% din total companiilor de pe piață au nevoie de un site web, chiar dacă ei nu dau importanță acestui lucru. Se presupune că site-ul web îndeplinește mai multe funcții printre care și cea prin care site-ul web oferă informație despre compania ta concomintent mai multor persoane, aflate în orice colț al lumii.

Iata 10 motive pentru a avea un site web:

 1. Oamenii caută online înainte de a cumpăra un produs sau serviciu
  În zilele noastre, procesul de vânzare începe prin simpla căutare online a unui produs sau serviciu dorit de o persoană. Internetul a schimbat complet experiența cumpărăturilor și acest lucru se aplică și vânzărilor offline. Un studiu realizat de Verisign, în urmă cu câțiva ani, a sugerat că 93% dintre consumatori folosesc internetul pentru cercetare înainte de a face o achiziție.

Același studiu arată, de asemenea, că 91% dintre utilizatori folosesc internetul pentru a căuta bunuri și servicii locale. Aceste două cifre sunt mai mult decât suficiente pentru a explica importanța cercetării online în procesul de vânzare. Este posibil să ai de pierdut, dacă nu deții un website, deoarece majoritatea cumpărătorilor potențiali ar dori să îl viziteze, înainte de a cumpăra produsele sau serviciile pe care le oferi.

 1. Companiile cu site-uri web sunt considerate mai profesionale
  Același studiu menționează că 77% dintre consumatori consideră că o afacere cu un site web este mai credibilă decât un alt concurent fără un website. Alte sondaje și studii s-au concentrat, de asemenea, asupra credibilității unei companii cu un website, deoarece consumatorii consideră companiile cu site-uri web mai credibile și profesionale.
 2. Un website de prezentare este un agent de vânzări care lucrează 24 de ore
  Cum ar fi să ai un agent de vânzări disponibil 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, pentru a a-ți vinde produsele sau serviciile? Un website este în esență un vânzător care lucrează 24 de ore pentru afacerea ta. Dacă este bine conceput, cu conținut persuasiv, poate fi cel mai semnificativ instrument generator de vânzări pe care îl poate avea o companie. Și cea mai bună parte este că, spre deosebire de un agent de vânzări, nu este nevoie să cheltuiți sume exorbitante pentru salariu, deoarece, în majoritatea cazurilor, dezvoltarea unui site web este adesea un cost unic care vă permite să obțineți recompense timp de câțiva ani.

Site-ul de prezentare al afacerii tale va funcționa 24/7. Acesta poate fi transformat într-o mașină de generare de vânzări / clienți potențiali.
Desigur, menținerea unui website în condiții ideale implică anumite costuri, dar această sumă nu va fi nici pe departe cât salariul unui agent de vânzări. În plus, nici un agent de vânzare nu poate fi disponibil 24/7 pe tot parcursul anului, pentru a răspunde la toate întrebările pe care un potențial client le poate avea.

 1. Clienții folosesc site-ul tău web pentru a analiza produsele/ serviciile și pentru a te contacta
  Majoritatea clienților preferă să analizeze un produs sau un serviciu direct de pe site-ul web al companiei. Acest lucru este valabil mai ales pentru companiile din sectoare specifice, cum ar fi mărfurile, produsele alimentare, imobiliarele etc. Aceste sectoare atrag adesea clienți sensibili la prețuri, care doresc să facă cercetări ample înainte de a cumpăra ceva. În cazul în care te afli în oricare dintre aceste industrii, lipsa unui site web de prezentare poate fi un impediment sever pentru succesul afacerii tale.
 2. Majoritatea deciziilor de cumpărare sunt influențate de conținutul site-ului web
  Mai multe studii, precum acesta, au arătat impactul pe care îl are conținutului site-ului web asupra deciziilor de vânzare. În studiul menționat mai sus, realizat în urmă cu aproape un deceniu, cercetătorii au descoperit că aproape 97% din deciziile de vânzare sunt influențate de conținutul site-ului într-un fel sau altul.

Majoritatea deciziilor de cumpărare sunt influențate de conținutul site-ului web.
Doar 3% dintre utilizatori spun că un site web nu a influențat decizia lor finală de a cumpăra.

În ciuda tuturor schimbărilor din comerțul electronic din ultimul deceniu, această valoare a rămas aproape neschimbată. Chiar și astăzi, marea majoritate a utilizatorilor iau decizii de cumpărare după ce au analizat conținutul site-ului. Deci, dacă afacerea ta nu are un website de prezentare, atunci sunt șanse destul de mari să fi rămas în urma concurenței.

 1. Concurenții tăi au deja un site web
  S-au dus vremurile în care doar companiile mari obișnuiau să aibă un website. În zilele noastre, poți găsi mai multe companii locale din jurul tău, care au site-uri web bine concepute, ce prezintă ofertele lor potențialilor clienți. Neavând un site web, pierdeți teren în fața concurenței și trimiteți, fără voie, potențiali clienți către alte companii similare.
 2. Puteți afișa recenzii lăsate de clienții anteriori
  Un site web poate fi utilizat în mai multe moduri, inclusiv pentru afișarea recenziilor lăsate de clienții anteriori. Deținerea unui website pentru afacerea ta iți va permite să prezentați cele mai bune recenzii potențialilor clienți. Poți afișa cu ușurință recenzii pe o pagină personalizată a site-ului tău, care iți va reduce dependența de recenziile Google sau Facebook.
 3. Un website îți va permite să simplifici eforturile de marketing
  Un website este adesea nodul central al oricărei campanii de marketing. Nu poți utiliza în mod eficient puterea marketingului prin e-mail, marketingul pe rețelele sociale, marketingul prin conținut sau SEO fără o astfel de unealta. Deținerea unui site web iți va permite să simplifici eforturile de marketing pe diferite canale, site-ul web servind drept un nod central.
 4. Poți ajunge la un public mai larg cu ajutorul unui website
  În era pre-internet, majoritatea întreprinderilor mici și mijlocii erau limitate la zona lor locală sau la câteva orașe din jur. Odată cu sosirea internetului, a devenit posibil ca întreprinderile mici și mijlocii să vizeze clienții dintr-un stat sau țară diferită. Un site web va permite companiei tale să vizeze milioane de clienți potențiali în loc de câteva zeci sau sute, pe care îi poți viza în zona ta locală.
 5. Un site web este foarte important pentru SEO local
  Paginile cu rezultatele motorului de căutare Google s-au schimbat mult de-a lungul anilor și acum afișează site-uri web și companii locale în partea de sus a rezultatelor căutării organice.

Dacă un client caută anumite companii locale, atunci el va putea vedea în mod direct dacă afacerea ta are sau nu un site web, iar Google oferă, de asemenea, opțiunea de a da clic direct pe linkul site-ului din lista de rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23.12.2023 – 07.01.2024

CONCEDIU

ERA MUSAI SA-MI IAU CONCEDIU.

SAU SA-MI DAU. (tot aia e)

Oferta Iepurasului

Magazin Online + Optimizare SEO = 4.000 lei

⇒  comanda acum!

error: Conținutul este protejat!!